Marathondagboek week 8

Dinsdag 16 januari (Dag 46/100)

Volgens de heren achter het Sportrusten schema, dien je twee dagen voor en na een lange afstandsloop zoals de Halve van Egmond afgelopen zondag, rust te houden. Hoewel ik normaliter op dinsdag een loopje op de planning heb staan en totaal geen last van enige vorm van spierpijn heb, doe ik vandaag maar even niets op het gebied van hardlopen. De volleybaltraining van vanavond kan ik iets minder makkelijk overslaan.

Woensdag 17 januari (Dag 47/100)

Type training: vogels kijken | Hartslag: ? | Afstand: 16 km | Route: link

De dag voor en na de twee dagen rust wordt geadviseerd om een rondje ‘vogels kijken’ in te plannen, om rustig te herstellen van de geleverde inspanning. Ik liep vanavond in het donker, met Jelle een rondje lopen vandaag zag ik toch niet zitten. Ik liep een rondje Dam, langs de drukke Clerqstraat, de Rozengracht en de Raadhuisstraat. Maar het viel me alles mee, weinig mensen op de stoep, dus kon ik lekker doorlopen. Ik lette niet op m’n hartslag die (wellicht daardoor) wonderbaarlijk laag bleef. Fijn!

 

Vrijdag 19 januari (Dag 49/100)

Ik had willen, of eigenlijk moeten, lopen vandaag. Maar het paste niet. Ik had vanmorgen een afspraak bij het cardiologiecentrum voor de uitslag van de CT-scan (waarover in een later blog meer) en er was nog veel om in te pakken, voordat we rond 12 uur zouden vertrekken richting Winterberg. Met een kleine die ook nog rondhuppelt, zijn dergelijke activiteiten helaas iets minder eenvoudig te organiseren.

Zondag 21 januari (Dag 51/100)

Type training: intensief | Hartslag: 156 | Afstand: 7 km

img_1191

We zijn een weekendje in Winterberg met de schoonouders. Hoewel ik de nodige energie op de piste lever, werd ik toch wat ongerust dat ik zo weinig gelopen heb deze week. Ik besloot dus toch de skischoenen om te ruilen voor de hardloopschoenen en rende een stukje het dorp uit. Een mooi tafereel zo tussen de besneeuwde bomen. De helling van 10% voor ons appartement was een mooie afsluiter. Het gaf me veel voldoening dat ik er toch even op uit ben gegaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: