Zoete hamburger cupcakes als traktatie

Soms heb je van die ideeën die je al lang op je lijstje hebt staan, maar de gelegenheid er niet komt om er iets mee te doen. Zoals deze koddige zoete hamburger cupcakes. Je ziet ze in vele variaties voorbij komen op Pinterest, dus waagde ik mezelf er ook maar eens aan, want zoonlief wordt binnenkort 5 jaar en gaat trakteren op school.

Ik besloot zelf voor mini-cupcakes te kiezen, omdat dat al meer dan genoeg is voor een kindertraktatie op school. Een potje klei erbij (4 potjes voor €1,30 bij de Wibra) en klaar! Vanwege de geldende Coronamaatregelen (geen zelfgemaakt eten uitdelen), moest het setje ook ingepakt worden. Wat eigenlijk wel prima was om het makkelijk uit te kunnen delen in de klas. Dus kocht ik nog snel even hersluitbare plastic zakjes (16 zakjes voor €1,00 bij de Wibra). Nog mooier kun je ze inpakken met rollen cellofaan folie (5 meter voor €0,50 bij de Action), maar dat koste mij iets teveel tijd.


Ingrediënten voor 35 mini-cupcakes:

Benodigdheden:

 • fondantroller
 • saté prikkers
 • uitsteekvormpje
 • mixer
 • lineaal
 • bakpapier
 • (mini-)cupcake bakvorm
 • evt. hersluitbare zakjes/cellofaan folie

Instructies:

 1. Bak de cupcakes volgens het recept. Je bakt de cupcakes niet in papieren vormpjes maar gelijk in de cupcake vorm. Zelf gebruikte ik een siliconenvorm die je niet hoeft in te vetten, een blikken vorm kun je beter even invetten en bestuiven met bloem zodat ze makkelijk loslaten. Strooi ook wat sesamzaadjes over de cupcakes voordat je ze bakt. Halveer de cupcakes na het afkoelen met een mes.
 2. Voor de hamburger gebruikte ik voor het gemak een kant-en-klare mix. Snijd de brownie na het bakken (en afkoelen!) in lagen/plakken van ongeveer één centimeter dik. Neem een uitsteker van dezelfde grootte als het onderste deel van de cupcake. Ik gebruikte een whiskey glaasje met een doorsnede van ongeveer 5cm. Steek je hamburgers uit de brownie en leg deze op de cupcake.
 3. Rol de gele marsepein uit en snij hier met een mes vierkantjes uit, een klein beetje groter dan de hamburger. Voor de minimuffins maakte ik vierkantjes van 4,5 cm. Leg de plakjes kaas op de hamburger.
 4. Van de rode marsepein maken we de tomaat. Rol uit en steek met de ronde uitsteker plakjes tomaat uit, leg deze bovenop de kaas. Gebruik hiervoor dezelfde uitsteekvorm als de hamburger.
 5. Dan hoeft alleen nog maar de sla gemaakt te worden. Rol hiervoor de groene marsepein heel dun uit en snij hier lange stroken van. Voor de minimuffins maakte ik stroken van 1,5 cm. Vouw allemaal plooien in de strook marsepein. Als je dit hebt gedaan vorm je het tot een cirkel. Leg deze op de tomaat en plaats de bovenkant van de cupcake erop.

Zo is je zoete hamburger cupcake klaar!.

Tips:

 • Bereid alle ingrediënten voor, zodat je in één keer alle hamburgerbroodjes achter elkaar kunt maken.
 • Bewaar de fondant elementen (kaas, tomaat, sla) in de koelkast. Leg er vellen bakpapier tussen tegen het plakken.
 • Bak de muffins op lage temperatuur, zodat ze niet open barsten en de bovenkant glad blijft.
 • Gebruik satéprikkertjes om het broodje hamburger bij elkaar te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: