DIY: een LEGO(Duplo)-koffertje maken

De vakantie was in aantocht, wat bij ons zowel in de zomer als in de winter regelmatig neer komt op veel uren in de auto zitten. Toen ikzelf klein was, kregen wij onderweg elke zoveel uur een klein cadeautje, waar ik ook voor Jelle vorig jaar mee begonnen ben. Dit jaar kwam ik – wederom op Pinterest- een ander leuk idee tegen: een koffertje met Lego. Ideaal voor in de auto, in de vouwwagen, om het wachten bij een restaurant te overbruggen, etcetera.

Ik besloot voor Jelle een koffertje met Lego en voor Mees een iets grotere koffer met Lego Duplo te maken. Lego Duplo hebben we genoeg, dus daarvoor gebruikte ik een grondplaat die we al in huis hadden, voor Jelle kocht ik last-minute (ofwel, de avond voor onze vakantie) een tweedehands Legoplaat via Marktplaats, aangezien de Kruidvat hem alsmaar niet op voorraad had. Wel kocht ik bij Kruidvat een doosje met diverse kleuren en vormen Lego Classic. Tip! Hierin zit ook een handleiding voor wat eerste bouwwerkjes om te leren bouwen met Lego.

Zo knutselde ik de avond voordat we op vakantie gingen, nog snel even twee koffertjes in elkaar.

Benodigdheden:

Werkwijze:

  1. Teken op de onderkant van de plaat af hoe groot de plaat ongeveer moet worden en zaag op maat met een decoupeerzaag met zaagje geschikt voor plastic.
  2. Zaag ook de hoekjes af, zodat de plaat in de (afgeronde) deksel van de koffer past.
  3. Meet en zaag nog een strook af voor de achterkant van de koffer.
  4. Als je nog grondplaat over hebt, kun je ervoor kiezen om ook de bodem van de koffer te bekleden.
  5. Lijm de platen in de koffer vast met sterke (seconde) lijm. Gebruik een blokje Lego (Duplo) om de juist afstand tussen de onder- en achterkant te bepalen, zodat ze daar eventueel nog kunnen door bouwen.
  6. Doe de Lego (Duplo) in de koffer.

Et voilá, de Legokoffer is klaar! Koffertjes had ik nog liggen, totale kosten voor beide koffers waren voor mij slechts zo’n €10,-. Het was een groot succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: