Marathondagboek week 14, de laatste..

De laatste trainingsweek, want volgende week is het rust. Fijn, want ik ben wel een beetje klaar met die verplichte rondje lopen..

Dinsdag 27 februari (Dag 88/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Hartslag: 153 | Afstand: 14 km | Route: link

Na 2 zware trailloopjes afgelopen weekend en een intensieve volleybalwedstrijd gisterenavond, vertrok ik vandaag met lood in de benen voor opnieuw een rondje van 14 kilometer. De op-een-na-laatste! Ik bedacht op alle mogelijke manieren hoe ik onder het lopen uit kon komen vandaag, maar die optie was er eigenlijk niet. Nu achteraf ben ik – zoals altijd – blij dat ik gegaan ben. Heel prettig liep het niet, want het vriest. Zeker een kilometer of 2 had ik nodig om een beetje op te warmen en halverwege leken m’n benen haast niet verder meer te kunnen. Toen ik er echt aardig doorheen zat, reed er een scootmobiel langs en de meneer zei: “het lijkt wel of je zweeft, mooi!”. Kijk, zoiets moet je hebben, als het bijna niet meer gaat. Hopelijk rijden er mee van dat soort types rond, straks in Barcelona!

Donderdag 1 maart (Dag 90/100)

Type training: marathonhartslag (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 14 km | Route: link

De allerlaatste lange trainingsloop voor de marathon. Of nouja, lang… 14km is natuurlijk niets vergeleken bij de >30 kilometer die de meeste marathonlopers lopen in de voorbereiding. Ook voor mij is 14km niet zozeer een grote opgave, maar ben ik wel meer dan blij dat ik die >30 km niet hoef te lopen. Het zal geen nieuws zijn dat ik vandaag opnieuw helemaal geen zin had om te lopen. Wat naast het lopen an sich ook nog eens versterkt werd door de weersomstandigheden: windkracht 6 met een gevoelstemperatuur van -15 graden! Een (hopelijk) groot contrast met de temperaturen in Barcelona eind volgende week. Al ligt daar nu ook sneeuw, heb ik begrepen.

Ik besloot eenvoudig 3 rondjes Vondelpark te lopen. Niet te ver van huis, met wat beschutting tegen de harde wind, genoeg mensen om me heen en geen last van stoplichten en andere obstakels onderweg. Ik liep zonder besef van snelheid en hartslag, gewoon op een tempo dat ik zondag ook zeker de eerste 21 kilometer zou kunnen volhouden. Ik kreeg helaas weer last van m’n achillespezen en deze keer ook van steek in m’n zij. Gelukkig ging dit na een kilometer of 8 over en liep ik de helft met niet al teveel moeite uit. Wel weer even een waarschuwing dat ik m’n warming-up straks niet moet onderschatten!

Vrijdag 2 maart (Dag 91/100)

Er stond nog één laatste training op het programma vandaag, een rondje van 7km ‘vogels kijken’. Volgende week hoef ik alleen nog 2 keer 12 minuten te lopen om de spieren soepel te houden, met de 42,1 kilometer op zondag als afsluiter van deze periode van 100 dagen.

Ik had echter zin om baantjes te gaan zwemmen vanmorgen, dus deed ik er 60, ter vervanging van het rondje vogels kijken. Gek genoeg had ik vanmiddag, toen de zon ging schijnen, ineens wél zin om te gaan hardlopen. Toch deed ik het niet, want we zouden ook nog gaan schaatsen vanavond, 10km in totaal. Genoeg gedaan dus, nu in de ruststand. Wachten tot de week voorbij gaat, tot het startschot klinkt en hopen dat alle tijd en energie die ik erin stopte, voldoende is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: