Marathondagboek week 13

De motivatie begint wat op te raken. Ik ben de rondjes in en om Amsterdam een beetje beu. Hoewel ik al 30 verschillende routes liep, is het eerste en het laatste stuk van de route vaak hetzelfde en beginnen ook de mogelijkheden qua alternatieve routes een beetje op te raken. Daarbij merk ik dat ik ook redelijk klaar ben met het verplicht moeten hardlopen, voor een doel dat nog zo onwerkelijk lijkt. Een hele marathon lopen, in Barcelona notabene, over 2,5 week. Haha, dat geloof je toch zelf niet..

Dinsdag 20 februari (Dag 81/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Hartslag: 153 | Afstand: 12 km | Route: link

Ik had geen zin vandaag, maar dan ook écht niet. Ik besloot dichtbij huis te blijven. Hoewel ik mezelf voorgenomen had om geen dag hetzelfde rondje te lopen, besloot ik toch vandaag weer het Rembrandtpark in te gaan. Een van de eerste dagen liep ik daar een rondje van 6 km, nu deed ik 3 rondjes park voor een totale afstand van 12 km. Ik moest op m’n hoge marathonhartslag lopen (153), maar merkte al gauw dat ik terug zakte naar het comfortabele tempo op m’n lage marathonhartslag (148). Een tandje erbij dus. Met tegenzin liep ik m’n rondjes uit, opziend tegen de komende 1,5 week waarin ik nog zeker 65 kilometer moet trainen..

Vanavond ook nog ‘even’ 2 uurtjes volleyballen, waar ik steeds minder energie voor over heb naarmate de loopafstand toeneemt. Ook daarvoor geldt: nog maar 1,5 week!

Donderdag 22 februari (Dag 83/100)

Type training: marathonhartslag (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 14 km | Route: link

Een rondje Brettenpad had ik lange tijd geleden al uitgetekend als een van de routes die ik nog wilde gaan lopen zodra de 14 km afstanden in zicht kwamen. Ik was in de veronderstelling dat het Brettenpad een rondje van 11 km was, totdat de route alsmaar niet afboog en uiteindelijke onder de A5 door ging. Toen besefte ik me dat het een pad van 11km lang is, vanaf Westerpark tot aan Halfweg. Ik was inmiddels al 8 km van huis, dus werd het een iets groter rondje vandaag.

Het lopen ging wel aardig, iets te hard en tegenwind op de terugweg. Ik was vooral veel aan het nadenken hoe het straks tijdens de marathon zal zijn. Loopt m’n hartslag dan ook te snel op? Zal ik m’n vermoeide benen dan ook voelen als ik de 15 km voorbij ben? We zullen het gaan meemaken.

Zaterdag 25 februari (Dag 85/100)

Type training: intensief | Hartslag: 156 | Afstand: 9 km

Een weekendje weg in Zeeland. Fijn, want dat betekent weer eens een andere loopomgeving dan Amsterdam. Ik stelde voor om vandaag een rondje ‘vogels kijken’ te doen, maar daar dachten m’n oud-collega’s anders over. De route liep door de duinen, door het mulle zand en over het strand. Een heuse trail-loop dus. Dan maar omruilen met m’n intensieve loop van van morgen.. Dat mulle zand leek echter niet zo best voor m’n zwakke enkels. Fingers crossed dat die nog 2 weekjes gespaard blijven.

Zondag 25 februari (Dag 86/100)

Type training: vogels kijken | Hartslag: ? | Afstand: 7 km

Vandaag dan maar vogels kijken. Letterlijk en figuurlijk. Ook zagen we veel wilde paarden, super leuk! Opnieuw een rondje door het mulle zand in de duinen, maar op een iets lager tempo vandaag. Dat liep een heel stuk fijner, op die enkels na..

Op naar de laatste trainingsweek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: