Marathondagboek week 12

Een nieuwe week en nog maar 3 te gaan tot aan de start van die absurde afstand! Ik denk dat ik de laatste 3 weken zoveel als mogelijk op gevoel ga lopen, zoals ik dat vorige week ook deed. Het geeft me meer vertrouwen dat ik straks een automatische-piloot-stand bereik, waarop ik het zo lang mogelijk ga vol houden. Ik kan inmiddels aardig inschatten welke hartslag ik heb, op basis van m’n ademhaling. Hoe hard ik op dat moment loop, is achteraf vaak alleen maar een positieve verassing!

Dinsdag 13 februari (Dag 74/100)

Type training: marathonhartslag (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 12 km | Route: link

Vandaag liep ik een rondje door Amsterdam Zuid. Ik passeerde het Olympisch Stadion, waar de Olympische vlam ontstoken was, omdat we vandaag weer een gouden medaille haalden op de Olympische Spelen. Daarna liep ik langs de praktijk van m’n cardioloog en vervolgens langs de sportarts, om soort van symbolisch ook dat traject af te sluiten. Hoewel ik er nog niet 100% gerust op ben dat m’n hart voldoende oké is, probeer ik er toch maar op te vertrouwen. Het lopen ging oké en achteraf gezien ook nog eens een (voor mijn doen) prima tempo.

Woensdag 14 februari (Dag 75/100)

Vandaag stond er geen hardlooprondje, maar een volleybalwedstrijd op het programma. Ik speelde voor de verandering eens bijna de hele wedstrijd, dus denk dat ik er goed aan doe om morgen een dagje rust in te plannen en m’n loop van morgen naar vrijdag te verplaatsen.

Vrijdag 16 februari (Dag 77/100)

Ook vandaag Sjaak Afhaak, want de hele dag een vriendin op bezoek. Morgen dan maar, maar dan ook écht! Wel reden we vandaag rondjes, heel veel rondjes op de schaatsbaan. Een mooie alternatieve training ‘vogels kijken’, wat mij betreft!

Zaterdag 17 februari (Dag 78/100)

Type training: intensief | Hartslag: 156 | Afstand: 9 km | Route: link

Normaliter loop ik op donderdag, of deze week dus op vrijdag, ohnee.. zaterdag, een lange afstand op m’n lage marathonhartslag. Ik heb in het weekend vaak al moeite om motivatie te vinden om erop uit te gaan, dus zoek ik liefst naar de meest efficiënte oplossing. Zo gingen we vandaag winkelen in Stadshart Amstelveen en besloot ik de terugweg al rennend af te leggen. Een volledig recht stuk van zo’n 8 kilometer, prima! Wederom liep ik harder dan de bedoeling was, dus wederom was het een redelijke lijdensweg, dus besloot ik dat 8 kilometer voldoende was toen ik dichtbij huis was.

Zondag 18 februari (Dag 79/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Hartslag: 153 | Afstand: 14 km | Route: link

Ook vandaag besloot ik het een met het andere te combineren. We moesten even langs Leimuiden vanmiddag, dus nam ik m’n hardloopoutfit mee en rende ik daar een mooi rondje langs de Westeinder en Vriezekoop. Ik liep rustig, het was heerlijk weer en maakte nog een paar mooie foto’s onderweg. Hoewel ik rustig liep, lag m’n tempo toch op 5:48 per kilometer. Da’s zeker een halve minuut sneller dan 80 dagen geleden, toen ik op dezelfde hartslag liep. Fijn om progressie te zien, dat geeft de burger moed!

(Naast de 4 kilo lichaamsgewicht die ik inmiddels al kwijt ben ;))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: