Trainen in de winter: niet nadenken, gewoon gaan!

Het was ergens rond oktober toen ik besloot om mezelf een absurd doel te stellen: het lopen van een hele marathon. Niet omdat ik dat nou al zo lang op m’n lijstje had staan, sterker nog, hij stond op een lijstje met doelen die mij onhaalbaar leken en ik niet zo nodig hoefde af te vinken in m’n leven.

Toch zat ik in die tijd in een situatie, waarin ik juist de behoefte had om mezelf een hoger doel te stellen. Om m’n zinnen te kunnen verzetten en m’n aandacht op zoiets als het trainen voor een marathon te kunnen richten. Met het 100-dagen schema voor ogen, zocht ik de eerstvolgende marathon die in het voorjaar zou gaan plaatsvinden. Ik denk dat ik van geluk mag spreken dat dat nou juist de marathon van Barcelona was!

Hoewel de omstandigheden tijdens de marathon optimaal lijken (al zou het ook zo maar eens té warm kunnen worden), had dat de afgelopen wintermaanden zomaar eens heel anders kunnen zijn. Toch ben ik er inmiddels achter dat ook dát de perfecte timing was.

“Lopen in winters weer is namelijk het fijnste wat er is”.

Het is een soort van mindset. 

Juist op een regenachtige dag is sporten een goed idee, omdat er dan meer zuurstof in de lucht is. Maar niet alleen een regenachtige dag, ook een koude en zonnige zaterdagmorgen is een heerlijk loopklimaat en levert vaak de mooiste plaatjes op onderweg. Gelukkig hoef ik nooit ál te hard te lopen, dus neem ik af en toe de tijd om zo’n mooi winters tafereel op een foto vast te leggen. Daarmee ga je je omgeving ook meer waarderen en krijg je automatisch meer plezier in het hardlopen.

En ga je op wintersport? Neem je hardloopkleren mee! Niets fijner dan een dagje skiën van start te gaan of af te sluiten met een rondje hardlopen door het besneeuwde landschap!

Tot slot deel ik graag 5 motivatietips van Mom in Balance om lekker naar buiten te gaan:

KEEP ON MOVING
Bewegen is enorm belangrijk voor je mentale gezondheid. Het ‘gelukshormoon’ endorfine dat vrijkomt zorgt onder andere voor dat voldane gevoel na de workout!

BOOST
Een half uur tot een uur per dag intensief bewegen in de buitenlucht geeft je immuunsysteem een flinke boost. Jij ontsnapt deze winter dus mooi aan een snotneus!

FOCUS
Doelen stellen gaat jou helpen om gemotiveerd te blijven. Of dit nu de aanloop naar een wedstrijd is of een persoonlijk doel. Dit is DE manier om gefocust te blijven.

LET IT RAIN
Juist op een regenachtige dag is sporten een goed idee. De reden? Er is dan meer zuurstof in de lucht.

LET’S STAY TOGETHER
Samen de kou trotseren kan net wat makkelijker zijn dan alleen. Bovendien kun je je workout- of hardloopmaatje letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan.

Dus, wat houd je nog tegen? Trek je hardloopschoenen aan en ga lekker naar buiten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: