Marathondagboek week 6

Maandag 1 januari (Dag 32/100)

Een nieuw jaar met een mooi doel in het vooruitzicht! De eerste maand sportrusten zit erop, maar ik ben blij dat ik er nog 2 te gaan heb! Zoals het hoort bij een nieuw jaar, heb ik een 3-tal goede voornemens:

  1. meer gefocust proberen te lopen op de bedoelde hartslag (al heb ik twijfels of mijn iWatch m’n hartslag voldoende secuur meet, gezien de ver uitslaande waardes op Strava)
  2. meer aandacht besteden aan de ademhalingsoefeningen. Ze schieten er nu vaak bij in, of ik ben na een minuut of 2 alweer vergeten dat ik ermee bezig was..
  3. aan de slag met de oefeningen van m’n fysio naar aanleiding van de loopanalyse.

Ondertussen wacht ik ook nog in spanning op een telefoontje van het VUmc voor een afspraak voor de CT-scan van m’n hart. Die zorg is helaas nog niet geweken…

Dinsdag 2 januari (Dag 33/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Hartslag: 153 | Afstand: 10 km | Route: link

Tsja, wat zal ik zeggen over vandaag… Een rondje rondom het Olympisch Stadion. Het blijft lastig om strak op je hartslag te lopen, omdat je daarvoor haast continu op je horloge zou moeten kijken. Ik probeer aan de hand van m’n ademhaling maar een beetje aan te voelen hoe hoog m’n hartslag is en dat af en toe onderweg even controleren. Ofwel er simpelweg voor zorgen dat ik ten alle tijden rustig kan blijven ademen. Ik gebruikte Strava dit keer als hartslagmeter, maar zag een paar rare uitschieters, tot aan de 191! Wel leuk om alle gegevens nu weer te kunnen bestuderen, zoals m’n tempo versus hartslag versus de plek op de route. Geeft je toch wat meer houvast.

Ik denk wel dat – doordat ik zoveel verschillende routes loop – ik doorgaans iets teveel afleiding heb onderweg, om op een rustige hartslag te kunnen lopen. Maar misschien is dat juist een goede training, ik vermoed dat het straks langs de route in Barcelona ook niet al te rustig zal zijn…

Donderdag 4 januari (Dag 35/100)

Type training: marathonhartslag (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 12 km | Route: link

Na een ochtendje uitslapen en nog een paar uurtje niets doen, kon ik niet veel langer meer rekken om een rondje te gaan lopen. Er stond voor het eerst een afstand van 12 kilometer gepland vandaag. Niet persé een afstand om tegenop te zien, toch had ik veel last van vermoeide benen vandaag, Ik vrees door de oefeningen van de fysio die ik vandaag eindelijk deed, ter versterking van m’n enkels. Vlak voordat ik ging lopen, dat was dus niet al te slim.. Ook m’n hartslag laag houden bleef moeilijk, volgende week toch echt maar wat beter op gaan oefenen!

Vrijdag 5 januari (Dag 36/100)

Ik had vandaag een rondje van 5 kilometer vogels willen kijken, maar ik was de hele dag op pad. Jelle was vanavond erg onrustig, dus ging ik liever niet meer de deur uit.

Zaterdag 6 januari (Dag 37/100)

Ook vandaag had ik die 5 kilometer willen lopen.. Maar we waren zo goed bezig met opruimen in de tuin vanmorgen. Vanmiddag was Dennis de deur uit en lagen m’n hardloopschoenen op de kamer van Jelle, waar hij lag te slapen. Genoeg smoesjes om weer niet te lopen vandaag…

Zondag 7 januari (Dag 38/100)

Type training: intensief | Hartslag: 158 | Afstand: 7 km | Route: link

Een rondje ‘intensief’ vandaag en vandaag moest ik écht! M’n fiets stond nog bij een restaurant waar ik vanmorgen koffie dronk et een vriendin, dus stippelde ik een route uit om bij m’n fiets uit te komen, terwijl ik onderweg nog even een bus kit terug bracht naar de Gamma. Daar kwam ik toevallig toch langs. Een efficient rondje hardlopen deze keer!

Oh, en volgende week ga ik dus écht m’n best doen om op de geplande hartslag te lopen… ga ik écht elke dag op hetzelfde moment m’n rustpols meten.. en ga ik écht trouw m’n ademhalingsoefeningen doen!!!!

Echt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: