Marathondagboek week 4

Dinsdag 19 december (Dag 18/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Hartslag: 153 | Afstand: 8 km

Mezelf er in de ochtend toe zetten om te gaan lopen is niet aan mij besteed, het was uiteindelijk dan ook een uur of 3 voordat ik op pad ging. Een aantal dagen eerder had ik al een rondje Museumplein uitgestippeld, van precies 8 kilometer. Ik kon daarom ook maar beter niet al te laat vertrekken, anders zou de drukte qua fietsers en voetgangers me aardig in de weg zitten. Uiteindelijk bleek de gehele De Lairessestraat opgebroken, dus was het een lange weg slalommen tussen de afzethekken en voetgangers door..

Het lopen ging aardig, al blijf ik wat veel last van m’n achillespezen houden, ook als ik de eerste de beste lantaarnpaal nog even aangrijp om te rekken en te strekken. Toch maar eens serieus aan de slag met de oefeningen die de oefentherapeut mij vorige week gaf na aanleiding van de loopanalyse (waarover in een volgend blog meer).

Vanavond alleen nog ‘even’ een volleybaltraining van 2 uur zien te doorstaan..

Donderdag 21 december (Dag 20/100)

Er stonden vandaag 10 kilometers in de agenda. Met 2 sollicitaties, een afspraak bij de cardioloog een aan-mezelf-beloofd etentje, leek me dit geen goed idee. Daarbij zouden m’n benen waarschijnlijk nog onvoldoende hersteld zijn na de fietstest, of zou ik ze onnodig belasten voorafgaand aan de test.

Het bezoek aan de cardioloog leverde helaas toch weer verontrustend nieuws op, maar daarover schreef ik een apart blog.

Vrijdag 22 december (Dag 21/100)

Type training: marathonhartslag (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 10 km

Vandaag dan maar het geplande looprondje. Ik was echter alleen thuis vandaag, dus besloot met de babyfoon op m’n iWatch rondjes om ons blok te gaan lopen. Dan zou ik nooit te ver weg zijn áls Jelle zou gaan huilen en ook meest prettig zo tijdens de donkere avonduren. Ik vertrok iets te gehaast, vergat m’n ademhalingsoefening voor de start en ook m’n warming-up..

Ik lette niet op m’n hartslag, want ik had het gevoel dat die toch te hoog was doordat mijn gedachten met name bij Jelle en de voorbereiding van mijn volgende sollicitatie lagen. Uiteindelijk bleek ik mooi stabiel op een hartslag van slechts 150 gelopen te hebben, een meevaller dus! En blijkbaar gaat ook m’n tempo inmiddels omhoog, zelfs met een relatief lage hartslag!

Zondag 24 december (dag 23/100)

Het blijkt een week van plannen en uitstellen.. Vanmorgen een intensief beachvolleybaltoernooi gespeeld in Den Haag, vanmiddag de laatste voorbereidingen voor kerst. Zo bleef er geen energie en nauwelijks tijd over om nog een rondje te gaan hardlopen. Morgen dan maar. Niet ideaal, want ik zou al 4 keer gaan lopen volgende week vanwege geen volleybal. Dat wordt dan dus 5 keer in één week..?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: