Marathondagboek week 2

Dinsdag 5 december (Dag 4/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Hartslag: 154 | Afstand: 9 km

Vanavond pakjesavond van Sinterklaas, nog een hoop te doen en Jelle weer vroeg van de crèche halen. Vanmorgen vroeg de stad in geweest, cadeautjes ingepakt, gedichten erbij geplakt. Ik moet nog een belangrijk telefoontje plegen, maar besluit toch maar direct na de lunch te gaan hardlopen, anders wordt het te krap qua tijd.

Ik hoef maar 9 kilometer vandaag. Gek, het klinkt allemaal zo weinig bij het uiteindelijke doel van 42,2 kilometer die ik voor ogen heb. Ik wil weer een nieuw rondje lopen, dus besluit een rondje Westerpark te lopen. Met een rondje om de vijver, kom ik precies op 9 kilometer. Omdat ik toch wat gehaast besloot te gaan lopen, vergat ik m’n ademhalingsoefening en wat stretchen, waardoor ik de hele weg last heb van stramme kuiten. Ik probeerde vandaag wat meer gericht op m’n hartslag te lopen. Dat ging aan het begin goed, maar liep tegen het einde toch te hard. Fijn om te weten dat ik nóg langzamer mag lopen, maar probeer ook m’n ademhaling tijdens het lopen nog beter onder controle te krijgen. Zodat ik met een sneller tempo, toch een lagere hartslag heb.

Donderdag 7 december (Dag 6/100)

Type training: marathonhartslag (laag) | Hartslag: 149 | Afstand: 10 km

Vandaag moest ik op een relatief lage hartslag lopen, wat nog best lastig is. Ik ben doorgaans snel buiten adem met een rode boei tot gevolg. Met de ademhalingsoefening die je tijdens het lopen doet, is het de bedoeling dat je uiteindelijk harder leert lopen met een lagere hartslag. Dat lukt nu nog niet zo best, dus moet ik nu vooral langzamer lopen om m’n hartslag laag te houden. Daarmee is het lopen an sich dus niet zo heel vervelend, behalve dat het al avond was voordat het droog was en ik m’n motivatie gevonden had.. Ik had een route van precies 10 kilometer uitgestippeld door het Vondelpark, het Rembrandt- en Erasmuspark. Prima route, al constateerde ik dat ik nu toch wel echt lampjes nodig heb om mezelf zichtbaar te houden in het donker. Nu snel maar eens op jacht naar looplampjes dus!

Vrijdag 8 december (Dag 7/100)

Vandaag stond de sportmedische keuring met inspanningstest in de agenda, bij het sportmedisch centrum in Amsterdam Oud-Zuid. Ik keek er erg naar uit om te weten hoe ik ervoor sta en te weten op welk tempo ik de komende 13 weken ga trainen. De uitslag pakte even anders uit dan verwacht, maar daarover volgt later een meer uitgebreid verslag.

Zaterdag 9 december (Dag 8/100)

Vandaag een volleybalwedstrijd gespeeld, of eigenlijk maar een halve, want ik stond weer 2 sets aan de kant 😉 Jammer, maar ik zie het maar als een verstandig besluit, met 5 keer sporten per week..

Zondag 10 december (Dag 9/100)

Er stond een intensieve 6 km op de planning vandaag. Dat ‘intensief’ moest ik al schrappen naar aanleiding van de uitslag van de keuring afgelopen vrijdag, maar heb uiteindelijk helemaal niet gelopen vandaag vanwege de hevige sneeuwval. Iets te glad om al hardlopend de straat op te gaan.

img_0600

Zonder volleybaltraining en slechts 2 keer lopen, was het een aardig rustig weekje. Morgen start week 3, wat wél degelijk een intensieve week gaat worden. We zullen zien hoe het loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: