Marathondagboek week 1

Vrijdag 1 december (Dag 1/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Afstand: 10 km

Dag 1 van de 100 dagen, we zijn begonnen!! Fijn! Toch moest ik me er deze eerste dag toe zetten om op pad te gaan. Al een week of 3 niet gelopen en het was koud buiten. Rond een uur of half 4 ging ik dan toch op pad. Hoofdband om en handschoenen vergeten. Tien kilometers stonden er vandaag op het programma, dus deed ik een eenvoudig rondje Sloterplas om mee te beginnen. M’n omslagpunt en dus m’n marathonhartslag weet ik nog niet, dus besloot ik rond de 6:02 per kilometer te lopen. Ik gebruikte deze loop om te testen hoe ik zowel m’n route als m’n hartslag bij kon houden via m’n iWatch danwel m’n iPhone en ook probeerde ik deze eerste loop op m’n ademhaling te letten. Het scheelde dat ik daardoor niet door had hoe moe ik was of hoe ver ik het vond. Het was een mooie zonnige winterdag om te lopen. Fijn dat de kop eraf is!

Zaterdag 2 december (Dag 2/100)

Auw, spierpijn! Dat heb ik doorgaans niet zo snel na het hardlopen. Vanmiddag speelde ik een volleybalwedstrijd, maar slechts 2 sets. Dat was prima, gezien de activiteiten die ik nog voor de boeg heb de komende 14 weken 😉

Zondag 3 december (Dag 3/100)

Type training: intensief | Hartslag: 159 | Afstand: 6 km

Het is weekend, zondagmorgen en het regent buiten. Geen weer om te gaan hardlopen, maar ook het feit dat ik heerlijk op de bank zit onder een kleedje, maakt de natte buitenwereld er niet aantrekkelijker op. Ik besluit dat ik best ook een keertje in de avond kan gaan lopen, ik hoef maar 6 kilometer vandaag. Intensief, ofwel boven m’n marathontempo. Daarmee schijn je de energie-snelle suikers te prikkelen. Het rondje Rembrandtpark besluit ik in het donker niet te doen, dus wordt het een rondje door West. Gewoon langs de weg, over de stoep, wel zo veilig.

Na 2 wijntjes bij het eten, ging ik rond half 9 van start. Ik probeerde weer goed op m’n ademhaling te letten tijdens het lopen, maar nog steeds was ik er bewust van dat ik het zwaar had. Ik moest immers harder dan wat voor mij een prettig looptempo is. Op zo’n moment moet ik mezelf wel echt tot het uiterste dwingen om door te zetten en niet een straatje eerder af te slaan en naar huis te gaan. Uiteindelijk bleek m’n activiteiten-app om m’n iWatch m’n hartslag niet gemeten te hebben, jammer! Volgende keer nog maar beter opletten dat alles aan staat, Strava op m’n telefoon en de activity-tracker op m’n iWatch, daarmee heb ik als het goed is eindelijk een mooi totaalbeeld aan inzichten over m’n hardloopsessies.

Week 1 is zomaar heel snel voorbij! Op naar week 2 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: