Een koffiedate in het meest kindvriendelijke café van Amsterdam

“Waar zullen we afspreken?” is vaak de eerste vraag die volgt op het besluit om met vrienden iets te gaan drinken. Bij iemand thuis zitten is in Amsterdam vaak niet de meest gangbare plek voor een koffie, een biertje of zelfs een hele avondmaaltijd. Er was zelfs een periode waarin ik met collega’s naast de vrijmibo ook een mami-, dimi-, womi- en domibo organiseerde. Gewoon, omdat in de kroeg zitten – in de tijd dat ik op mezelf woonde – gezelliger was dan thuis.

Niet alleen het bier, ook de koffie is buitenshuis vaak vele malen beter dan de warme drank die ons apparaat thuis kan produceren. Gelukkig zit Amsterdam vol met fijne koffietentjes waar je de dag wel door komt.

Sinds Jelle er is, is het een-en-ander veranderd qua buitenshuis activiteitenprogramma. Naast het feit dat ik vaak stiekem liever thuis ben dan in de kroeg, vaak ook niet zomaar weg kan zonder oppas, is Jelle meenemen op koffiedate niet altijd een even goed idee gebleken. Een dreumes van bijna 1,5 wil namelijk op ontdekkingstocht. Overal. Trappen op en af, de keuken in, achter de bar en bij andere mensen buurten. Super leuk en fijn dat hij zo ondernemend is, maar niet ideaal als je ‘rustig’ met vrienden een enigszins fatsoenlijk gesprek probeert te voeren.

Gelukkig is ook daar in Amsterdam een oplossing voor: mamma café’s. Een plek waar je (redelijk) ongestoord je dreumes of peuter kunt laten rondbanjeren, zonder bang te zijn dat hij ineens op straat staat of hij uit het zicht verdwenen is. Ik ben van plan om ze één voor één te gaan ontdekken op m’n woensdag-oppasdag of een druilerige zaterdag, vanmiddag was ik met een vriendin in Blender: kids conceptstore & café.

Blender bevindt zich aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam, op de grens van het chique Oud-Zuid en de hippe Pijp. Een grote winkelruimte die deels ook daadwerkelijk dienst doet als (kinder)winkel, maar het grootste deel is gereserveerd voor het café. Oude houten tafeltjes, een zithoek en een bar, maar vooral veel ruimte voor kinderwagens, rondrennende kinderen en een grote speelhoek. Fijn!

Op zaterdag is er een kinderkapper, je kunt er kinderfeestjes geven en ze hebben een uitgebreide kinder-menukaart met heerlijk verantwoord gezonde kinderlekkernijen.

Had ik al gezegd dat het fijn is, zo’n plek in Amsterdam? Lekkere koffie, tijd voor een goed gesprek én een plek waar Jelle het fijn heeft. Althans… zolang hij nog niet kan praten, ga ik daar voor het gemak maar vanuit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: