Een eerste Bintang, zonsondergang en bijslapen in kleurrijk Seminyak

Het was onze vlucht vanuit Dubai die pas om 22 uur landde, waardoor we gekozen hadden voor Seminyak, een eerste bestemming redelijk dichtbij de luchthaven. Nadat we nog zeker een uur op onze bagage moesten wachten op het vliegveld, pakten we een taxi en werden we binnen een half uurtje naar ons resort gebracht.

Het voelde als soort van thuiskomen, na mijn eerder reizen naar oa. China, de Filipijnen, Maleisië en Singapore. De bedrukkende warmte en de geur van Oosters eten en wierook die op je afkomt als je uit de geairconditionede taxi stapt, de drukte op straat van met name taxi’s en scooters waar je middenin belandt, een volledig verreisd lichaam en de opluchting dat je met al je bepakking en het blinde vertrouwen in een onbekende en altijd gebrekkig Engels-sprekende chauffeur, je je eindbestemming eindelijk bereikt hebt.

Na aankomst lag Jelle al gauw te slapen in z’n Deryan tentje (waarover later meer), wij dronken onze eerste Bintang biertjes op het terrasje voor onze kamer met uitzicht op de binnentuin, voordat ook wij rond 02:30 ons bed opzochten. Hoewel Jelle de volgende ochtend zoals gewoonlijk al rond half 6 wakker werd voor een snelle fles, stond er 11:05 uur op m’n telefoon toen ik bewust voor ’t eerst m’n ogen op deed. Dat ontbijt tussen ‘seven-en-eleven’ hadden we dus al niet gehaald. Jelle sliep nog, dus namen wij het er ook van en sliepen met z’n allen uit tot een uur of half 1 😳😀 Zo, die gemiste nacht uit het vliegveld hadden we ingehaald!

Seminyak wordt gezien als erg toeristisch, wat in mijn ogen best mee viel als je de grote Aziatische steden en de Westerse toeristische badplaatsen gewend bent. Het is echter niet de mooiste plek van Bali en is er niet veel bijzonders te beleven, op een gigantisch groot strand, winkeltjes en restaurantjes na. Langer dan een dag of 2 hoef je er niet te zijn.

Wij verbleven 2 nachten – ofwel 1 dag – in het Seminyak Paradiso Hotel. Een mooi hotel met binnentuin, zwembad, pooltafel, bar en restaurant, op loopafstand van het strand. Van het zwembad hebben we uiteindelijk geen gebruik gemaakt, bijslapen had deze dag even onze prioriteit.

De rest van de dag die over was na deze decadente uitslaap-sessie, hebben we besteed aan een wandeling naar het strand voor een lunch, een baddersessie met Jelle in de hotelkamer, wachten totdat Jelle ontwaakte uit zijn middagslaap van zo’n 3 uur (waar ik een uur of 2 naast lag 🙈), opnieuw een wandeling naar het strand voor de beruchte zonsondergang met tapas, een tweede baddersessie met Jelle en Bintang op ons terras. Laat op de avond werd Jelle wakker en sliep hij de rest van de nacht bij ons in bed, die hier gelukkig gemiddeld zo’n 2.10m breed zijn 😳🙂.

Restaurant La Plancha, vanuit waar wij de zonsondergang bekeken, is trouwens een absolute aanrader als je in Seminyak bent! Een strandtent met heerlijk relaxte sfeer, Indonesische parasols, gekleurde zitzakken om op te luieren en heerlijk eten, waar rond 17 uur iedereen bij elkaar komt om gezellig van de zonsondergang te genieten.

Na een tweede nacht in Seminyak werd ik helaas misselijk en met veel hoofdpijn wakker. Het ontbijt waar we dit keer wel op tijd voor wakker geworden waren schonk ik aan Jelle, terwijl ikzelf ergens halverwege de ontbijtsessie terug moest naar de hotelkamer om datgeen wat me dwars zat eruit te gooien. Dat luchte op!

Iets later probeerden we een taxi te bestellen via Grab, een tip die ik ergens online tegen gekomen was. Zowel Grab als Uber zijn eigenlijk verboden op Bali, maar toeristen maken er toch gretig gebruik van. Na lang wachten door een gebrekkige communicatie met de chauffeur, werden we rond 14 uur eindelijk opgehaald om onze reis te vervolgen naar onze volgende bestemming: Ubud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: