18x Niet al te ver van huis overnachten in Europa

1. Wellness hotel Alpe di Suisi in de Dolomieten

Op een bijzondere locatie in de Dolomieten is begin juli 2014 de Adler Mountain Lodge geopend, een wellness hotel op 1800 meter hoogte. De lodge ligt midden in het UNESCO werelderfgoed Alpe di Siusi. Ruim 10 jaar is er over gedaan om de lodge te realiseren, met een adembenemend resultaat. 365 dagen per jaar een unieke bestemming, zomers in een Alpenweide, ’s winters in het skigebied van Ortisei en Alpe di Siusi. Gasten krijgen een permit voor het natuurpark om per auto naar de lodge te gaan, je kunt ook vanuit Ortisei de lift nemen.

3.png

Klik hier en lees meer.


2. Landhuis Le Stonghe in de streek Le Marche (Italie)

Ligt bovenop een heuvel en bestaat uit een oud palazzo en een landhuis. Le Stronghe was vroeger het zomerverblijf van de Italiaanse familie Ridolfi, vandaag de dag vind je hier een heerlijke vakantieplek. Puur genieten tussen de glooiende heuvels, olijfgaarden en authentieke dorpjes… Natuur, cultuur en culinair genot komen hier samen.

8.png

Klik hier en lees meer.


3. Stedentrip naar Leuven in België

Leuven is leuk! Een gezellige studentenstad, een paradijs voor culinaire lekkerbekken en ‘bierbuiken’ en een stad met geschiedenis voor reizigers die echt wat willen zien. In april is Leuven stad van de maand bij uitgeverij Time to momo. Ontdek de stad aan de hand van de gratis de app en de miniguide die je kunt downloaden: 100% good time!

10.png

Klik hier en lees meer.


4. Vakantiewoning Zalig aan Zee in Knokke (België)

Zalig aan Zee: hoe fijn klinkt dat! Voor een zalige vakantie aan zee ben je van harte welkom in een van de prachtige vakantiehuizen in Knokke, aan de Belgische kust.

11.png

Klik hier en lees meer.


5. Vakantiehuis Casa Rovear in omgeving van Nice (Italië)

Eigenlijk is alles bijzonder bij Casa Rovear. De ligging in de bergen tussen de eeuwenoude olijfbomen. Het prachtige gerenoveerde vakantiehuis (voor 4-5 personen), met veel gevoel voor stijl en design vormgegeven. De mooie uitzichten op de verschillende terrassen. De romantisch ingerichte India tent, met de perfecte mix tussen kunst & kitsch. De tussen de bomen gelegen Thai tent met veel privacy en een gezellige buitenkeuken. Het nieuwe appartement op de 1e verdieping van het 15e eeuwse torenhuis. Alles ademt hier rust… het is hier ’s avonds muisstil.

15.png

Klik hier en lees meer.


6. Vakantiehuis Le Vieux Moulin de Dalhem in Dalhem (België)

Een vakantiehuis waar je blij van wordt! Net over de grens bij Maastricht ligt deze oude watermolen, langs het riviertje de Berwinne in Dalhem, België. Het is een klein maar super gezellig huis op een magische plek in Wallonië. Hier spreekt men Frans. Eet men Frans. Gedraagt men zich Frans. Heerlijk!

Klik hier en lees meer.


7. B&B Boerderij-suite Hoeve de Witte Gans in de Belgische Voerstreek (België)

De charmante 16e-eeuwse vakwerkhoeve bezit alles wat een perfect gastenverblijf nodig heeft! Raymond & Pauline weten als geen ander hoe ze hun gasten het beste kunnen verwennen. Een ontspannen sfeer, oog voor detail, inspirerend, authentiek, adembenemende ligging, optimale privacy, netjes verzorgd en uiteraard vanzelfsprekende gastvrijheid.

18.png

Klik hier en lees meer.


8. Houten huisjes Les Cabanes de Rensiwez in de Ardennen (België)

Les Cabanes de Rensiwez in de Belgische Ardennen is het meest romantische plekje van België. De boomhutten en houten huisjes aan de rivier de Ourthe liggen midden in de natuur, omringd door rust en ruimte.

Klik hier en lees meer.


9. B&B Farmhouse of the Palms nabij Faro (Zuid-Portugal)

Een half uurtje ten noorden van Faro, een droombestemming. De laatste kilometers van je reis slinger je over een landweg de heuvels in. Wanneer je de auto uitstapt voel je: ‘dit is het paradijs!’ Het zwembad met zwarte mozaïek tegeltjes, het uitzicht over de heuvels en de tafeltjes onder de Johannesbroodboom vechten om je aandacht. Het is hier mooi, heel mooi!

22.png

Klik hier en lees meer.


10. Agriturismo Casalantico in Le Marche (Italië)

Een verborgen pareltje waar je soms spontaan tegenaan loopt. Een paradijsje in een stukje authentiek Italië met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een relaxte vakantie. Twintig minuten van de kust, om de hoek bij prachtige Italiaanse dorpjes zoals Corinaldo en Senigallia en de alleraardigste Italiaanse gastheer Luca. Zonder opdringerig te zijn, helpt hij je aan de leukste tips, regelt hij het beste tafeltje van iedere pizzeria en mag je iedere dag zijn moestuin in om die heerlijke Italiaanse tomaatjes te plukken. MMMMMama mia… Casalantico it is!

26

Klik hier en lees meer.


11. Vakantiehuis Can Shanti op Ibiza (Spanje)

Een aangenaam vakantiehuis met privé-zwembad op Ibiza. Een huis dat perfect past bij de sfeer van het eiland: wit, licht, zonnig & zomers.

30

Klik hier en lees meer.


12. B&B Mindfulness Retreat in Valencia (Spanje)

Een sfeervolle bed and breakfast in Valencia, waar GASTVRIJHEID met hoofdletters wordt geschreven! De B&B heeft een perfecte ligging in het historische hart van de stad. De mooiste plekjes, musea, winkels, gezellige terrasjes en restaurants van de meest gezellige historische wijk Barrio del Carmen liggen als het ware voor de deur.

28

Klik hier en lees meer.


13. B&B Cortijo el Samiento in Andalusië (Spanje)

Op 10 minuten rijden van de Costa de Almería, Andalusië. Een verwenadres voor volwassenen! Slechts 7 kamers, een verwarmd zwembad, zalige wellness en culinaire hoogstandjes… Het serviceniveau, de rust, de ruimte, de gastvrijheid; het ontbreekt je hier aan helemaal niets. Voor de gasten is er een knusse woonkamer met honesty bar in het hoofdgebouw, een verwarmd zwembad en terras.

 

Klik hier en lees meer.


14. B&B 123 Olé op het Catalaanse platteland (Spanje)

Het huis, Can Portell, is van oorsprong een oude massieve boerderij uit 1690 met stallen in de kelder en een hooischuur op zolder. Van maart-oktober kun je terecht in een van de gepimpte caravans; de Rode Woonwagen, de Roze bloemencaravan, de blauwe woonwagen of de blauwe “Hollands Glorie” caravan!

150

Klik hier en lees meer.


15. Chipibeach Chez Flo in het kuststadje Chipiona (Spanje)

Het is een heerlijke uitvalsbasis voor een bezoek aan het zuiden van Andalusië, in de buurt van Cádiz, Jerez de la Frontera en Sevilla. Op loopafstand van zee vind je hier een fijne plek, met 2-persoons kamers, familiekamers en een appartement voor 4 personen.

Klik hier en lees meer.


16. Casa Limon bij Cala Vadella op Ibiza (Spanje)

Deze vakantiewoning ligt rustig, in een urbanisatie, met het strand van Cala Vadella aan je voeten en op slechts 25 minuten rijden van Ibiza stad. Het huis is licht en zonnig ingericht, met een vleugje Bohémian en biedt plaats aan 8 personen.

1.png

Klik hier en lees meer.


17. Mandlwand Lodge in het Salzburgerland (Oostenrijk)

Midden in het Salzburgerland ligt de lodge met negen appartementen, geschikt voor vier tot acht personen per appartement. Hoewel verschillend in grootte hebben ze allemaal WiFi, een Nespresso koffieapparaat, flatscreen tv en een krachtige rainshower in een luxe badkamer. Skiën tot de voordeur, het kan bij de MandlWand Lodge. De lodge ligt in het sneeuwzekere Ski Amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk. Ook liefhebbers van toerskiën, rodelen, winterwandelen of een arrensleetocht komen hier niets tekort.

1

Klik hier en lees meer.


18. Vakantiehuis Vejby in het noorden van Seeland (Denemarken)

Dit is zo’n huis zoals je ze verwacht in Denemarken. Hout aan de buitenkant en licht van binnen. Veel wit, grote ramen, openslaande tuindeuren en het interieur een mix van comfort, Ikea en design. In de woonkamer vind je de houtkachel en een gezellige zithoek, de grote badkamer heeft een wirlpool en sauna. Er zijn drie 2-persoons slaapkamers.

1.png

Klik hier en lees meer.


 

Kom later nog eens terug, wie weet vind je hier dan nog veel meer nieuwe ideëen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: