Wie de schoen nu nog niet past, trekke hem later aan.

Ik ben dol op baby’s en schoenen. Niet zo zeer los van elkaar, of nouja… het deel ‘baby’ natuurlijk wel, maar met schoenen heb ik niet zoveel. Af en toe koop ik een (voor mijn doen) duur paar sneakers of laarzen, maar liever doe ik daar vervolgens een jaartje langer dan korter mee, om niet weer opnieuw op pad te hoeven. Tenzij ik toevallig een tof paar tegen het lijf loop, aan specifiek shoppen voor schoenen heb ik een hekel. Schoenen voor het sporten daarentegen, voor volleybal, hardlopen, wielrennen en zelfs skiën en snowboarden, daar hecht ik dan wel weer waarde aan. Voor mountainbiken dan weer minder, die zijn in de basis gewoon oerlelijk. Voor de rest moeten mijn schoenen, voor welke sport dan ook, eigenlijk vooral blits en roze van kleur zijn, zo viel mij laatst op (zie ook mijn eerdere blogpost over de zwangerschapskilo’s). Hoewel ik heus ook wel een paar of 50 (inclusief pumps en veel paar oude schoenen waar ik dus ook geen afstand van kan doen) in de kast heb staan, kan ik best zeggen dat ik bij lange na niet zo’n ‘tic’ met schoenen heb als sommige/veel andere dames.

Maar goed, terug naar die specifieke combinatie van baby’s en schoenen, want daar blijk ik dus wel oprecht dol op op te zijn. Het is nog niet zo dol dat ik een schoenenkast voor Jelle moet aanschaffen. Sterker nog, ik heb pas 2 paar voor hem op de plank staan.. Maar ik merk dat ik mezelf nu al moet behoeden voor iets wat wel eens flink uit de hand zou kunnen gaan lopen..

 

All Stars
2017-01-12-18-33-53_resizedHet begon eigenlijk al tijdens de kraamperiode, toen we een ieniemienie paar All Stars cadeau kregen van vrienden. Super schattig, maar in maat 20, dus dat duurde zeker toen nog een aardig poosje voordat Jelle ze aan zou kunnen. Nu hij even in een fase zit waarin hij iets minder hard groeit (zo rond kleding maat 62/68, daar doen ze blijkbaar langer mee dan de maatjes ervoor), lijkt het nog steeds oneindig ver weg, voordat die mooie juweeltjes uit het doosje gehaald kunnen worden voor daadwerkelijk gebruik.

Adidas

Zo gebeurde het dat ik mij liet verleiden om voor 10 euro op Marktplaats een paartje piepkleine Adidasjes te kopen. Maatje 19. Nu blijkt (of wist ik voor de aankoop al wel) dat de meeste img_4038baby’s pas beginnen te lopen zo rond maat 21, dus ook deze schoentjes zal Jelle ter zijner tijd vooral dragen voor de leuk. En natuurlijk om de blits te maken op de creche, bij zijn vriendjes 😉 Daar komt bij dat een baby juist schoentjes met zachte zolen nodig heeft om te leren kruipen en lopen en hebben de blitse schoentjes van meneer Adidas, zolen die zo hard zijn dat ze door een volwassene handmatig nog niet te buigen zijn.. Voordeel is wel dat ik ze zo goed als nieuw, tweede- (derde-, of meerdere-)hands heb kunnen kopen, want ook die vorige baby(s) zal ze vast nauwelijks gedragen hebben. De zolen de straatstenen in elk geval niet geraakt, daar kun je haast zeker van zijn.

 

In het klein

Ondertussen was ik natuurlijk alweer verder aan het kijken naar schoentjes die Jelle wel meteen aan zou kunnen. Zo kwam ik in diverse winkels de meest schattige exemplaren tegen. Wat mij daarbij opviel is dat ik met name dolenthousiast wordt van schoentjes die de baby-variant zijn van een volwassen exemplaar. Groot maar dan ‘in het klein’, zeg maar. Ik zie mijzelf ook echt nog wel eens samen met mijn zoon (of wellicht toekomstige dochter) thuiskomen met exact dezelfde schoenen. Een of ander kek paar sneakers, zie ik dan zo voor me.

Zo kwam ik in oktober (toen was Jelle dus net 2 maanden) al een paar schoentjes met bont tegen bij de H&M. Super leuk, maar in maatje 18-19, die zouden als lood aan z’n voetjes hangen. Dus ik liet ze – met veel moeite – hangen. Het grappig was dat ik diezelfde dag – zo zag ik vandaag – voor mezelf een paar winterschoenen kocht, die er best veel op lijken.

Op Ibiza kwam ik zelfs een paar mini-Havaiana’s tegen. En mini-Crocs. Die laatste zijn trouwens een van de weinige type ‘schoenen’ waarvan ik uitsluitend de baby- (en kinder-) variant leuk vindt. Datzelfde geldt eigenlijk ook een beetje voor baby-Teva’s en baby-Uggs, al heb ik iets minder tegen de volwassen variant van deze type ‘schoenen’ dan Crocs. Maar eigenlijk hebben we het hier überhaupt niet over schoenen, dus zou deze alinea eigenlijk in zijn geheel buiten beschouwing gelaten kunnen worden in dit blog…

Regenlaarsjes

Ook zoiets. In de tijd dat ik nog met een dikke buik liep, kocht ik zelf een schattig paar in maatje 19 bij de HEMA. Eigenlijk gewoon voor de leuk, wellicht niet eens voor daadwerkelijk gebruik. Echter, kregen we er tijdens ons kraamfeest nog 2 paar bij. Dus hopelijk krijgen we Jelle snel ‘op de been’, zodat hij er toch werkelijk mee door de plassen kan stampen… Drie paar ‘voor de leuk’ lijkt me ietwat overdreven.

fullsizerender8

 

Oranje veters

img_4475Dit weekend kwam ik op Marktplaats een mega schattig paar schoentjes tegen met fel-oranje veters. Volledig merkloze schoenen, die ik voor mijzelf wellicht nog best zou overwegen als ze er in volwassen variant zouden zijn. Met Koningsdag bijvoorbeeld, of als we er toch weer eens in slagen om aan een EK of WK mee te doen.. Ik kocht ze voor een euro of 5 en liet ze voor 1,5 euro extra in een bubbeltjesenvelop versturen. En.. ze passen! Bijna.. Ze zijn sowieso super tof! Niet alleen ik, maar ook Jelle vindt ze mega interessant. Vooral nu hij als leerpuntje heeft om zijn voeten te ontdekken, zijn die schoentjes met feloranje veters een prima hulpmiddel! Hoewel deze wel zachte zooltjes hebben, denk ik zomaar dat hij hier al wel weer uitgegroeid is voordat hij begint te kruipen. Laat staan, lopen. En dan zitten we dus met die kekke Adidasjes met veel te harde zool. Maar goed, ook dan kan hij er prima een paar bij hebben voor de ‘show’ en heb ik mooi weer een reden om op zoek te gaan naar andere kekke schoentjes!

Uiteindelijk zijn het natuurlijk ondingen, schoentjes op deze leeftijd. Net als sokken. Het levert je niets meer op dan tijdverdrijf omdat je ze elke keer weer opnieuw bij die kleine moet aantrekken. Maar ach, dat heb ik er graag voor over 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: