Een onverwachte verrassing dichtbij huis

Nu het warme weer aanhoudt, ben je als moeder constant op zoek naar vertier buiten de deur. Een hele dag binnen zitten met een dreumes, in een huisje met niet meer dan 58m2 aan oppervlakte, is geen pretje. Nu hebben wij nog de luxe dat we een tuin(tje) hebben, maar die ligt zo goed als de hele dag in de schaduw. Ook ik verlang dan toch al snel naar een paar warme zonnestralen op m’n huid.

In Amsterdam hebben we het geluk dat er – voor stadse begrippen – relatief veel speeltuintjes in de buurt te vinden zijn. Het jammere is wel dat een dreumes van bijna twee, eigenlijk nog niet echt uit de voeten kan met schommels, moeilijk bereikbare glijbanen en klimrekken. Dan hebben we nog 3 kinderboerderijen op loopafstand, ook leuk. En een aantal pierenbadjes. Zo is er een grote in het Vondelpark, die we regelmatig bezoeken, in het Amsterdamse Bos, in het Beatrixpark, het Oosterpark, een kleintje ergens verstopt in een woonwijk hier in de buurt en de Grote Spartelvijver in het Westerpark.

Gisteren was ik voor de verandering eens op een donderdag vrij en tipte een vriendin van mij dat zij een pierenbad ontdekt had, op nog geen 6 minuten fietsen van ons huis. Een immers groot pierenbad, het Gibraltarbad aan de Gibraltarstraat, om precies te zijn. Wow! Wat een fijne ontdekking op een warme donderdag.

Op de website van de Gemeente zag ik later staan dat als het regent, er niet altijd toezicht is, voor de rest bijna altijd. Er zijn toiletten en gelegenheid voor vers water en EHBO. Alle dagen met mooi weer wordt de bodem gereinigd en er omheen aangeveegd. Er is toezicht van 8 tot 16 uur, met echt mooi weer tot 18 uur.

Naast de badmeester was Jelle bijna de enige, totdat die bewuste vriendin van de Gouden Tip met haar twee kinderen kwam. Het was een heerlijke dag.

Dikke tip dus voor alle moeders in Amsterdam West!

 

Een gedachte over “Een onverwachte verrassing dichtbij huis

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een super leuke plek zo midden in de stad. Je zou verwachten dat het veel drukker zou zijn. Lekker genieten zo met dat warme weer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: