Marathondagboek week 11

img_1754-1

Maandag 5 februari (Dag 66/100)

Twee dagen rust staat weer voorgeschreven na een langere/intensievere loop. Vanmorgen was ik met moeders en ukkie in het zwembad en wilde toch een paar baantjes trekken. Met lood in m’n armen en benen, had ik het na zo’n 4 baantjes wel gezien.

Dinsdag 5 februari (Dag 67/100)

Type training: marathonhartslag (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 12 km | Route: link

Een training voluit stond voor vandaag op het programma. Iets waar ik niet zo’n fan van ben: tot het uiterste gaan. Gelukkig mag je een training ‘voluit’ ook vervangen door een langere afstand, die ik afgelopen zondag liep. Dus besloot ik van een eenvoudig rondje van 12 kilometer te lopen. Ook besloot ik om eens niet op m’n ademhaling te letten, om te zien of ik ook weer eens kon genieten onderweg. Weer als vanouds in een ritme komen waarin je uren lang door lijkt kunnen te gaan. Zoals ik dat kon vlak voordat ik aan m’n Sportrusten schema begon.

Ook lette ik vandaag niet op m’n hartslag of m’n snelheid. Ik deed een rondje dwars door het centrum met doorgaans veel oponthoud, stoplichten en dergelijk geneuzel. Toch liep ik opvallend lekker. Het was heerlijk winterweer en maakte nog wat mooie foto’s onderweg. Ik merkte dat m’n ademhaling automatisch goed liep, dat is er blijkbaar al ingesleten. Ook bleek achteraf dat ik precíes op de juiste hartslag en een prima tempo gelopen had. Dat geeft de burger moed! Wellicht gaat het me gewoon lukken om ook straks in Barcelona op z’n minst een klein beetje te kunnen genieten van het evenement en wat ik tegenkom onderweg!

Donderdag 8 februari (Dag 69/100)

Type training: marathonhartslag (hoog) | Hartslag: 153 | Afstand: 13 km | Route: link

Nog maar eens een rondje lopen zoals afgelopen dinsdag. Opnieuw heerlijk winters weer. Helemaal naar Oost en achter het station langs weer terug. Ook vandaag ging dat best heel fijn. Ik had eigenlijk op m’n hoge marathonhartslag moeten lopen, maar kwam uiteindelijk op slechts 149 uit. Maar geeft niet, ben al lang blij met hoe relaxed ik nu kan lopen. Ook had de afstand slechts 13 moeten zijn, maar vlak bij huis zat ik al op 13,4 toen ik voor het eerst weer op m’n horloge keek, dus besloot de 14 kilometer vol te maken. Doe ik volgende week gewoon een kilometertje minder.

Vrijdag 9 februari (Dag 70/100)

Aangezien ik geen volleybalwedstrijd heb deze week, had ik deze week 4 keer willen lopen en dus vandaag een rondje ‘vogels kijken’. Zuslief was met haar kinderen op bezoek, dus schoot het hardlopen er even bij in.

Zaterdag 10 februari (Dag 71/100)

Een nieuwe poging voor ‘vogels kijken’ leek ook vandaag niet te lukken. Ik vind het lastig om me ertoe te zetten de deur uit te gaan, als je na een week drukte eindelijk eens met z’n drietjes thuis bent. Gelukkig stelde een vriendin voor om morgen te gaan schaatsen, een prima alternatief voor een rondje rustig hardlopen!

Zondag 11 februari (Dag 72/100)

Type training: intensief | Hartslag: 156 | Afstand: 9 km | Route: link

Hoewel er een schaatstocht op het programma staat, moet ook dat 3e rondje van de week nog gelopen worden. Ik hoopte op tijd thuis te zijn, voordat Sven Kramer de 5 km ging schaatsen, dus ging ik veel te hard van stapel. Ik had nog niet ontbeten, wat in combinatie met te hardlopen niet ideaal is. Ach, dan heb ik toch die training ‘voluit’ van afgelopen dinsdag alsnog afgewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: