Marathondagboek week 5

Maandag 25 december (Dag 24/100)

Type training: intensief | Hartslag: 158 | Afstand: 7 km | Route: link

Ik liep gisteren niet. En ondanks dat het vandaag 1e kerstdag is en we op tijd naar Apeldoorn moeten voor een diner met ouders en schoonouders, lukte het me vanmorgen tóch om mezelf ertoe te zetten. Jelle lag tussen Dennis en mij in het grote bed te slapen, dus kon ik snel even een rondje van slechts 7 kilometer lopen voordat hij wakker werd.

Gelukkig had ik vorige week al een rondje door het weinig inspirerende stadsdeel Nieuw-West uitgezocht. Het intensieve lopen viel me wel zwaar, zeker ook met het zand van gisteren nog in de benen. Gelukkig is 7 kilometer niet al te ver. Maar ik was gesloopt, de rest van deze eerste kerstdag..

Dinsdag 26 december (Dag 25/100)

Vandaag vierden we tweede kerstdag bij de familie in Kampen. Pas rond het einde van de middag thuis, dus weinig zin om m’n hardloopschoenen nog aan te trekken. Daarnaast liep ik gisteren al en kan ik beter een rustdag inplannen. Hopelijk lukt het morgen om tijdens het middagslaapje van Jelle een rondje in de buurt te lopen.

Woensdag 27 december (Dag 26/100)

Type training: voluit | Hartslag: rond omslagpunt | Afstand: 10 km | Route: link

Naast het lopen op marathonhartslag, intensief of ‘ vogels kijken’, adviseert het Sportrusten schema om eens per 3 weken intensiever of langer te trainen. Hierdoor leert je lichaam om op energiesnelle suikers te lopen. Door deze suikers ‘leeg te trekken’ geeft je lichaam het signaal om deze voorraad na de training opnieuw aan te vullen en iets extra’s aan te maken, waar je weer profijt van hebt bij een volgende looptraining.

Vandaag moest ik dus voluit. Ik vind dat De Hel. Je loopt cónstant boven je kunnen, bent alleen maar buiten adem en moet jezelf een uur lang zien te motiveren om toch door te gaan. Aangezien ik vandaag op Jelle pas, kon ik niet anders dan de babyfoon aanzetten en dichtbij huis blijven. Het werden dus 4 rondjes Admiralengracht inclusief 3 bruggen 4 keer op en af. Een eindtijd van 53:22, wat best prima is. Blij dat hij achter de rug is!

Donderdag 28 december (Dag 27/100)

Vanmorgen bracht ik Jelle naar opa en oma in Leimuiden en vanmiddag op tijd op pad om bij vrienden in Den Haag te gaan eten. De rest van de dag druk met de voorbereiding van een presentatie voor een sollicitatie volgende week, dus eigenlijk geen tijd om tussendoor een rondje te lopen. Achteraf denk ik, ik had een rondje van 5km ‘vogels kijken’ kunnen doen vandaag.. Ik hoef me immers niet mega strak aan m’n schema te houden. Volgende keer niet vergeten!

Vrijdag 29 december (Dag 28/100)

Een dagje naar m’n zus en een borrel aan het begin van de avond. Opnieuw geen ideale dag voor een rondje van 11 km, morgen dan maar.

Zaterdag 30 december (Dag 29/100)

Type training: marathonhartslag | Hartslag: 148 | Afstand: 11 km | Route: link

Voor het eerst een kilometertje meer vandaag. Eerder deze week had ik al een route uitgestippeld, dus ik kon zo op pad. Ik was iets teveel aan het piekeren onderweg, dus ik kreeg m’n hartslag niet op het lage niveau, hoe langzaam ik ook liep.. Ik had erg veel last van m’n achillespezen die de eerste 5 kilometer op knappen stonden. Gelukkig trok dit in de loop van het uur weg. Hopelijk wordt het niet erger..

Zondag 31 december (Dag 30/100)

Type training: intensief | Hartslag: 158 | Afstand: 6 km | Route: link

Oudjaarsdag, de laatste dag van de eerste maand SportRusten! Hoewel het een aardig regenachtige dag was, wist ik me er toch toe te zetten om naar buiten te gaan. En heel eerlijk, rennen in de regen is best lekker! Daarbij heb ik gisteren m’n hartslaganalyse via Strava op m’n iWatch weer aan de praat gekregen, dus kan ik vanaf nu nog beter in de gaten houden hoe het loopt. Want dat blijft zoeken, lopen op je hartslag..

Nu lekker douchen en wens ik iedereen een sportief en gezond 2018 toe!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: