Marathondagboek week 3

img_0644

Dinsdag 12 december (Dag 11/100)

Type training: intensief | Hartslag: 158 | Afstand: 6 km

Ik sloeg een training over afgelopen zondag, vanwege de – door sneeuw – onbegaanbare wegen, dus besloot ik de training van zondag vandaag te doen. Door Jelle heb ik vannacht nauwelijks geslapen, ik heb vanmiddag een loopanalyse gepland staan én ik moet nog volleyballen vanavond, dus kwam het goed uit om vandaag slechts 6 km te lopen. Nu bleek vrijdag na mijn bezoekje aan de sportarts dat ‘intensief’ trainen er voorlopig nog niet in zat, dus probeerde ik het rustig aan te doen vandaag. Dat viel nog niet mee, want de meeste voetpaden zijn nog altijd onbegaanbaar door de sneeuw. Ik rende rondjes in het Erasmuspark hier om de hoek, of eigenlijk was ik meer aan het glibberen en glijden over de met sneeuw bedekte ondergrond. Maar, er staan weer 6 kilometers op de teller! Morgen doe ik de training die voor vandaag gepland stond.

Woensdag 13 december (Dag 12/100)

Ik besluit een rustdag in te plannen. Ik heb erg veel last van eczeem vandaag, ik word gék van de jeuk! M’n moeder is vandaag op bezoek en het regent zo nu en dan. Daarnaast is m’n rustpols te hoog, dus kan ik beter een dagje rustig aan doen.

Donderdag 14 december (Dag 13/100)

Type training: marathontempo (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 10 km

Elke loopdag probeer ik een ander rondje door Amsterdam te lopen. Zo besteedde ik vandaag zeker een half uur om m.b.v. Runnermaps.nl een geschikte route uit te stippelen. Niet te druk, niet te saai, maar wel lang genoeg. Als ik nog voor de spits zou vertrekken, zou ik nog prima een rondje door de stad en over de grachten kunnen rennen.

Rustig lopen, was vandaag het plan met een hartslag van 148. Daar heb ik nog wel moeite mee. Ik ben continu met m’n ademhaling bezig en dit keer ook met de beweging van m’n armen (n.a.v. de loopanalyse eerder deze week, waarover later meer), maar vaak denk ik dat ik écht niet langzamer kan lopen. Toch zal dat moeten, wil ik m’n basisconditie op pijl krijgen. Misschien toch een iets eenvoudiger rondje met minder afleiding de volgende keer, om echt grip te krijgen op die ademhaling.

Vrijdag 15 december (Dag 14/100)

Type training: marathontempo (laag) | Hartslag: 148 | Afstand: 8 km

Ik deed vandaag écht m’n best om m’n lage marathonhartslag van 148 te bereiken. Ik had een rustig rondje door het Rembrandt- en Erasmuspark uitgezocht, zonder teveel afleidende factoren, zodat ik goed op m’n ademhaling kon letten. Ik moest vooral heeeeel erg langzaam lopen, merkte ik, wilde ik die lage hartslag bereiken. Dat wordt nog vele keren heel langzaam lopen, om uiteindelijk met een lage hartslag een hoger tempo te kunnen lopen. Verder was het, juist door dat lage tempo, maar ook door m’n nieuwe warme muts en coll :), een aangenaam loopje! Jammer dat Strava ermee stopte na het maken van de foto bij de Westlandgracht, gelukkig liep de activity tracker op m’n iWatch gewoon door.

Zaterdag 16 december (Dag 15/100)

De laatste volleybalwedstrijd van het jaar vandaag, tegen de nummer twee in de ranking. Dat zou een spannende wedstrijd worden. Ik speelde best heel goed, al zeg ik het zelf, maar helaas opnieuw – voor de 3e keer op rij – slechts een halve wedstrijd (ggrmbl!). De inspanning viel uiteindelijk dus mee.

Zondag 17 december (Dag 16/100)

Type training: intensief | Hartslag: 158 | Afstand: 6 km

Hoewel ik een inhaalslag te maken had, omdat ik vorige week maar 2 keer gelopen heb, heb ik er deze week inmiddels al 24 kilometer op zitten. Met 4 keer lopen en 2 keer volleyballen in één week, leek het mij beter om vandaag niet meer dan de geplande 6 kilometer te lopen. Dat is precies 1 rondje Rembrandtpark. Het mocht intensief zijn, maar een hartslag van 158, daar zit ik al gauw op zonder heel intensief te lopen. Het blijft oefenen, dat lopen op die hartslag…

Gelukkig heb ik nog 12 weken te gaan! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: