29x Kamperen in Nederland

1. Ger bed and breakfast op de Veluwe (Gelderland)

Een rondreizende minicamping die voornamelijk te vinden is op de Veluwe. De Mongoolse Ger lijkt op een yurt; een comfortabele ‘tent’ waarin je kennis maakt met de nomadische levenswijze. De Gers van Hanna staan op de mooiste locaties op de Veluwe. Ontdek de natuur, geniet van de kleine dingen, ervaar de stilte en beleef een fijne tijd met elkaar. Omringd door rust, ruimte en groen ontspan je écht!

Klik hier en lees meer.


2. Camping ‘Bij ons’ in Groesbeek

Een geweldige plek voor het hele gezin. De sfeer op de camping is gezellig en gastvrij. Het terrein is origineel en kleurrijk! De kampeerplekken zijn ruim en mooi beschut. Geen eigen kampeermiddel? Kom logeren in een tipi, belltent, pipowagen, veldkamer, dome… Keuze genoeg!

47 bij ons.png

Klik hier en lees meer.


3. Glamping bij Kampari bij Lemmer (Friesland)

Kampari heeft 5 safaritenten en een pipowagen, allemaal met eigen keuken en sanitair. Je verblijft op een prachtige locatie, middenin het groen tussen de Friese plaatsen Lemmer en Joure. Verwen jezelf met luxe & comfort, geniet van de rust, reserveer de hot tub… Niets moet, alles mag. Bij Kampari heb je écht vakantie.

48.png

Klik hier en lees meer.


4. Zorg- en recreatieboerderij de Kleine Wildenberg (Overijssel)

Wil je een keer logeren in een pipowagen? Bij zorg- en recreatieboerderij de Kleine Wildenberg staat een hele mooie! Romantisch, knus, authentiek en sfeervol… Opgemaakte bedden, een woonkamer met houtkachel, ingerichte keuken, hot tub en fantastisch uitzicht over de weilanden. Het ontbreekt je aan niets.

52.png

Klik hier en lees meer.


5. Glamping bij Landrijk de Reesprong (Overijssel)

Twee 6-persoons safaritenten pronken hier op een prachtige zonnige plek aan de rand van het bos. Opgemaakte boxsprings, flatscreen, massagedouche en vaatwasmachine… Aan luxe geen gebrek! Voor de tent een panoramisch uitzicht over de esgronden, achter de tent een eigen bosgebied, rondom veel ruimte en volop natuur.

53.png

Klik hier en lees meer.


6. Camping en geitenkaasboerderij de Brömmels in de Achterhoek

Gelegen achter een imposante houten toegangspoort, gemaakt door een bevriende kunstenaar. De fijne, kleine camping is draadloos. De ruime plaatsen op het kampeerterrein gaan namelijk naadloos over in Natuurgebied Brömmelseveld. Het uitzicht en het gevoel van opgaan in de prachtige Achterhoekse natuur zijn dan ook ongeëvenaard.

55.png

Klik hier en lees meer.


7. Overnachten in stoere zeecontainers bij Netl de Wilste Tuin (Flevoland)

Beleef een zee aan avontuur in een gerecyclede zeecontainer. De gastenverblijven zijn hip ingericht met een tweepersoonsbed, zithoekje, minikoelkast en kachel. Er is een kleine overdekte veranda en buiten staan twee loungestoelen met een kampvuurkachel. Zie je jezelf al zitten? ’s Avonds bij het vuur onder een prachtige sterrenhemel… Het liefste ga je nooit meer naar huis.

56

Ook vind je er een enorme natuurspeelplaats met twee kampeerterreinen. Een paradijs voor kinderen… wat is nu leuker dan spelen in de buitenlucht?

92.png

Klik hier en lees meer.


8. Natuurcamping de Joxhorst (Overijssel)

Een mooie natuurcamping in Overijssel met ruime kampeerplekken, leuke huuraccommodaties, hot tub en een zwemvijver. Extra bijzonder is het duurzame beheer. Je eigen shampoo, schoonmaak- en afwasmiddel mag je thuislaten; er staan ecologische producten voor je klaar.

57.png

Klik hier en lees meer.


9. Charmecamping de Vledders in Nationaal Park de Drentsche Aa (Drenthe)

Vanaf het terrein kun je zo het bos in; fietsen, wandelen, hutten bouwen, ravotten, paardrijden… De natuur biedt vermaak aan het hele gezin! Geen eigen kampeermiddel? Er zijn verschillende huuraccommodaties.

58

Klik hier en lees meer.


10. In de Hippe Kip verhuurt hier ook nostalgische Kip caravans en drie leuke sta-Kippen, fris opgeknapt door eigenaresse Maartje.

 

Klik hier en lees meer.


11. Camping de Wachtsluis (Zeeland)

Een bijzondere camping met theehuis in Zeeland, op slechts 500 meter van het Noordzeestrand. Voor kinderen is er veel te doen; geen animatie maar wel voetballen, vliegeren, op de trampoline, tafeltennissen en op het erf rondrijden met een van de vele skelters.

89

Klik hier en lees meer.


12. Camping Molenbroek (Limburg)

Een gezellige plek voor het hele gezin! Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een huuraccommodatie. Wordt het Kaatje de pipowagen, een houten ‘Harrie’ (hut) of toch een gepimpte caravan?

90.png

Klik hier en lees meer.


13. Natuurkampeerterrein Morgenrood

Wordt gerund door 80 vrijwilligers en maakt deel uit van het NIVON; een landelijke vereniging met natuurvriendenhuizen, natuurkampeerterreinen en familiecampings. Het ligt in het overgangsgebied van natuurgebied De Kampina, met veel heide, en de Oisterwijkse bossen en vennen. Er is een vrije uitloop vanaf het terrein naar beide natuurgebieden met veel landelijke en provinciale wandel- en fietsroutes.

91.png

Klik hier en lees meer.


14. Natuurcamping de Roos aan de Overijsselse Vecht (Overijssel)

Het kampeerterrein ligt op een prachtige plek aan de Overijsselse Vecht. De kampeerplaatsen zijn ruim en heel gevarieerd; schaduwrijk tussen de bomen, een plek met weids uitzicht of een plaats aan de Vecht…

93

Klik hier en lees meer.


15. Sterrenkubus van Erfgoed Bossem (Twente)

Erfgoed Bossem heeft op het eeuwenoude boerenerf in Twente een kleine camping, voor slechts een aantal caravans/tenten. Daarnaast kun je bij Bossem logeren in een originele Sterrenkubus of luxe lodgetent.

94.png

Klik hier en lees meer.


16. Natuurkampeerterrein Olthuys (Achterhoek)

Een bijzondere kampeerervaring, er is slechts 1 kampeerplek! Een eigen vuurplaats waarop je ook kunt BBQ-en, privé badkamer met vloerverwarming, een open kapschuur (om te schuilen) met wasplek en gebruik van de koelkast… Slechts enkele van de vele pluspunten van deze kampeerplek.

95.png

Klik hier en lees meer.


17. Minicamping d’elf Ieken (Friesland)

Ligt in Friesland, naast de boerderij van Henk en Lutske. Absolute hit bij de kinderen is de speelboerderij met skelters, een familiedraaimolen, dierenweide, kabelbaan, airtrampoline, waterspeelplaats… Entree is voor campinggasten gratis en na sluitingstijd mogen de campingkinderen nog even lekker verder spelen.

97

Klik hier en lees meer.


18. Glamping en familiecamping Het Goeie Leven (Brabant)

Een fijne familiecamping met glamping accommodaties, een waterpoel, verwarmd zwembad en bistro. Hier ervaar je het goeie Brabantse leven!

99.png

Klik hier en lees meer.


19. Langoedcamping Börkerheide bij Westerbork (Drenthe)

Het kampeerterrein is met liefde voor de natuur opgezet en grenst aan een prachtig heidegebied. Een oase van rust en voor de kinderen ultiem buitenspeelplezier.

101.png

Klik hier en lees meer.


20. Watersportcamping Heeg (Friesland)

Spetteren en spelen op het zandstrandje, met een bootje het water op of actief aan de watersport… Het kan hier allemaal!

102.png

Klik hier en lees meer.


21. Boerenrustcamping de Kermisrose (Zeeland)

Genieten van het platteland, het Zeeuwse strand en de leuke visserdorpjes. Er zijn slechts acht kampeerplaatsen, vier met een Mongoolse Yurt en vier voor je eigen tent of caravan. Ook fijn: alle plekken hebben verwarmd privé sanitair en een koelkast. Vanaf 2017 is de camping het hele jaar door geopend!

109.png

Klik hier en lees meer.


22. Natuurkampeerterrein Amstelkade in het Groene Hart

Het hele jaar door ben je hier welkom, met je eigen kampeermiddel of in een pipowagen. Extra bijzonder: de camping wordt mede gerund door een groep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en hun begeleiders. Ze verwelkomen je maar al te graag, zowel op het kampeerterrein als in het theehuis!

114.png

Klik hier en lees meer.


23. Glamping op de Waddeneilanden bij Texel Yurts

Uniek overnachten in een traditionele nomadentent. Kook een maaltijd op de houtkachel, kijk naar de sterren en kom volledig tot rust… Wandel naar het strand of door de duinen en geniet van de eenvoud.

116

Klik hier en lees meer.


24. Camping Buytenplaets Suydersee in Lelystad (Flevoland)

Het water en de golven hebben plaats gemaakt voor een groene stadscamping met bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Kamperen, glamping & wildkamperen in Lelystad.

120.png

Klik hier en lees meer.


25. Camping & glamping d’Olde Kamp (Drenthe)

Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een luxe plaggenhut. Slapen in een bedstede, relaxen voor de openhaard, wandelen door Nationaal Park Dwingelderveld.

123.png

Klik hier en lees meer.


26. Natuurkampeerterrein de Voscheheugte

Geen eigen kampeermiddel of liever wat meer luxe? Dan kun je terecht in een van de drie Trek-in Trekkershutten met de toepasselijke namen: Ree, Vos en Fazant. Duurzaam en strak vormgegeven, met prachtige lichtinval. Ze pronken aan het einde van het terrein, als solitaire kunstwerken midden in het landschap. Het uitzicht op de ondergaande zon is spectaculair.

124.png

Klik hier en lees meer.


27. Minicamping Uylkenshof in Emst (Gelderland)

Op deze minicamping, vlakbij de Veluwe, staan luxe safaritenten met eigen sanitair, comfortabele bedden en een complete keuken. De tenten staan op een verhoging en zijn voorzien van een kacheltje waardoor je ook in het voorseizoen heerlijk comfortabel verblijft.

125.png

Klik hier en lees meer.


28. Camping De 4 Elementen (Friesland)

De prachtige ligging aan het water, de liefde voor de natuur, de gastvrijheid en de zorg voor de medemens maken deze plek écht bijzonder. De camping wordt gerund in samenwerking met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het terrein is rolstoelvriendelijk opgezet.

127.png

Klik hier en lees meer.


29. Natuurcamping de Lemeler Esch (Overijssel)

Deze natuurcamping eindigde in de top vier ANWB natuurcampings van Europa en is de nummer één van Nederland. Dat kan ook bijna niet anders, met zo’n mooie omgeving en zo veel liefde en aandacht voor de natuur!

135.png

Klik hier en lees meer.


Kom later nog eens terug, wie weet vind je hier dan nog veel meer nieuwe ideëen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: