Herinneringen aan een mooi 1e verjaardagsfeestje

Bijna twee weken geleden alweer, vierden we jouw 1e verjaardag. Zo’n mijlpaal, waarvan ik de mooie herinneringen graag nog even op papier zet. Om niet te vergeten.

Zoals ik ben, was ik al weken van tevoren bezig om na te denken hoe het feestje een topfeestje voor jou kon worden. Fijn, als je de lat zo hoog legt voor jezelf. NOT.. Gelukkig had het feestje – achteraf gezien – nauwelijks beter kunnen verlopen. Een feestje met iets meer zon was misschien fijn geweest 🙂

Thuis

Jouw verjaardagsdag, de 10e van augustus, viel dit jaar op een donderdag. Mama was vrij, opa en oma van der Veen kampeerden in de buurt op een boerencamping in Waverveen en papa ging aan het werk. Papa had de avond ervoor jouw box vol gestopt met opgeblazen balonnen, waarvan we er een aantal ’s ochtends als zingend bij jou in bed gooiden. Je was eerst verbaasd, maar ging daarna enthousiast met de balonnen spelen.


Op de camping

Toen papa naar z’n werk was, zijn wij samen naar de camping gereden en hebben we je verjaardag samen met opa en oma, tante Rianne en Sytse en Meike op de camping gevierd. Opa en oma hadden een prachtige taart voor jou gemaakt, van tante Rianne, Sytse en Meike kreeg je een super gave blauwe VW auto en van opa en oma een zandbak en nieuwe kleren. Het was mooi weer, we speelden op het gras, je deed een dutje en we aten een ijsje.


Met familie en vrienden

Op zondag 13 augustus stond het grote feest gepland. Een week of 3 van tevoren had mama een heuse uitnodigingskaart naar vrienden en familie gestuurd, in de hoop dat we gezellig met z’n allen in het park een feestje konden vieren.

Helaas viel het weer qua hoeveelheid zon een beetje tegen en waren de meeste kinderen verhinderd, dus besloten we toch om het feestje bij ons in de achtertuin te houden, die we in de weken ervoor grondig hadden opgeknapt.

Met 20 volwassenen in dat kleine tuintje, zal dat wel gaan passen…?

Gelukkig was het een groot succes! De hapjes die mama gemaakt had, vielen in de smaak. We hadden 2 statafels geregeld en de tuin versierd. Jij kreeg alle aandacht, de mooiste cadeau’s en het was een gezellige boel met alle familie en vrienden. Terwijl jij al op bed lag, bleven de laatste vrienden nog gezellig een hapje eten.

 


Op de crèche

Of dat nog niet genoeg was, vierden we je verjaardag nóg een keer. Op de crèche. De bedoeling was om dit op vrijdag 11 augustus te doen, maar dat bleek niet de beste dag omdat er maar weinig kindjes zouden zijn en zeker te weinig die fatsoenlijk voor je konden zingen. Haha 🙂 Het werd dus dinsdag 15 augustus.

Ook met je traktatie was mama natuurlijk al lang van tevoren bezig. Uiteindelijk koos ik voor een tafereeltje van Nijntje op de boerderij, met diertjes van papier die op rozijnendoosjes werden geplakt. Op maandag kwam oma zoals altijd oppassen terwijl mama ook thuis was, dus konden we mooi de tijd besteden aan het knutselen van jouw traktatie.


Het was een groot succes! Ze waren onder de indruk op de crèche, vooral omdat het zo’n leuk idee bleek voor met name de babygroep. Elk kindje kon z’n eigen diertje kiezen met z’n eigen doosje rozijntjes. Ik werd gevraagd om het tafereeltje zelfs nog wat langer op de crèche te laten staan, zodat alle juffen hem konden zien.

Kortom, wat een fijne herinneringen aan jouw 1e verjaardag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: